– Biografija –

Duško Kuliš

           Duško Kuliš je rođen u Kreševu (Bosna i Hercegovina). Već sa 13 godina započinje karijeru svirajući harmoniku na priredbi u Osnovnoj školi. Sa 14 godina nastupa sa grupom „Feniksi“ na njegovoj prvoj Novoj godini. Kao srednjoškolac svira i pjeva u pop, rock, ali i etno bandovima. Po završetku gimnazije upisuje germanistiku na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Paralelno polaže i audiciju na Radio Televiziji Sarajevo te za arhiv snima 20-ak pjesama. 

Na festivalu „Ilidža“ osvaja nagradu za debitanta godine. Taj uspjeh mu otvara vrata diskografske kuće Jugoton. Na prvom albumu izdvaja se pjesma „Ti meni lažeš sve“ (autor Haris Džinović). Drugi album obilježava pjesma „Bez tebe je gorko vino“ (Blagoje Košanin – Josip Sliško) dok je na trećem albumu najveći hit autorska pjesma „Suzo moja Suzana“. Uslijedile su velike turneje po ex. Jugoslaviji, Europi, Americi i Australiji.

Legendarni Toma Zdravković u svom posljednjem šou programu za jedinog gosta poziva upravo Duška Kuliša najavivši ga riječima: „Moj gost je jedan drag momak, divan i talentovan mladić, koji se najozbiljnije nameće na estradnom nebu kod nas, koji piše tekstove, muziku, sam peva, nešto što liči na Tomu Zdravkovića“.

U godinama poslije rata odlazi u Split.
Suradnja s aranžerom Ivom Lesićem rezultirala je kultnim projektom Megamix. 

Naredno razdoblje karijere vezano je za autorski rad gdje je Duško kao tekstopisac, kompozitor i producent prešao brojku od 200 kompozicija, što za sebe što za druge izvođače.

Preko četrdeset godina karijere, osamnaest albuma, mnogo još neobjavljenih kompozicija, sve je to bila inspiracija za osnivanje vlastite muzičke produkcije Duduba. Godine iskustva te želja za prenošenjem znanja na mlađe kolege bile su dovoljan razlog za njegov angažman u vremenu koje slijedi. Njegov moto je: „Treba stvarati nove vrijednosti jer umjetnik traje onoliko dugo koliko traju i njegova djela“.

Duško Kuliš živi i radi u Splitu, a sve češće je i u rodnom gradu u studiju Duduba TV.

Osnovni podaci: